Duitse voetbal veegt vloer aan met Europese hervormingsplannen

15 mei 2019, 17:25

Er wordt steeds meer gesproken over grote hervormingen in het Europese clubvoetbal. Belangenorganisatie European Club Association (ECA) wil het Europese clubvoetbal van het seizoen 2024/2015 drastisch veranderen, maar kan niet op de steun van Duitsland rekenen.

De ECA heeft als plan dat 24 clubs zich vanaf het seizoen 2024/2015 niet meer via de nationale competities hoeven te kwalificeren voor de Champions League. Ook wil de organisatie en promotie-/degradatieregeling invoeren in de Champions League en de Europa League. De plannen werden onlangs gepresenteerd op het hoofdkantoor van de UEFA, maar kunnen niet op de steun van Duitsland rekenen.

Christian Seifert, directeur van de DFL dat de clubs uit de hoogste twee competities van Duitsland vertegenwoordigt, is geen fan. "Dat zal onacceptabele consequenties hebben voor de nationale competities in Europa", voorspelt hij. "Dit mag daarom absoluut niet ingevoerd worden. We mogen nooit toelaten dat de aantrekkelijkheid van de traditionele nationale competities aangetast wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen