Geweldige knal Van de Streek hoogtepunt bij zege FC Utrecht

15 mei 2019, 21:25

FC Utrecht heeft woensdagavond het reguliere seizoen afgesloten met een 3-1 zege op sc Heerenveen. In een wedstrijd waarin weinig op het spel stond, was een geweldig doelpunt van Sander van de Streek het absolute hoogtepunt. De 26-jarige middenvelder knalde na rust vanaf 25 minuten de bal in de verre kruising.

Het doelpunt van Van de Streek was de 2-1. In de eerste helft hadden Ben Rienstra en Willem Janssen voor de doelpunten gezorgd. Rienstra profiteerde na een halfuur van verkeerd uitkomen van doelman David Jensen en kopte het openingsdoelpunt tegen de touwen. Even later maakte Janssen aan de andere kant gelijk. Uit een hoekschop van Simon Gustafson kopte de aanvoerder van de Domstedelingen raak.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing: Cyriel Dessers bleef koel voor het doel en besliste daarmee de wedstrijd. Ondanks de zege op Heerenveen blijft Utrecht steken op de zesde plaats, waardoor het een smak televisiegeld moet laten aan Vitesse. Het seizoen voor de Domstedelingen is nog niet voorbij: zij nemen het in de halve finale van de play-offs om een Europees ticket in een tweeluik op tegen Heracles Almelo.

Man of the Match: Van de Streek (7)