Ten Hag looft spelersgroep na titel: "Geweldig seizoen"

15 mei 2019, 22:10   Bijgewerkt: 15 mei 2019, 22:45

Erik ten Hag was zeer blij nadat Ajax zich woensdagavond officieel kroonde tot kampioen van de Eredivisie. De oefenmeester sprak van een bijna perfect seizoen. "Het is voor bijna honderd procent geslaagd", doelde hij uiteindelijk op het mislopen van de finale van de Champions League. "En dat litteken blijft altijd, maar dat hoort bij de sport."

"We hebben een geweldig seizoen gespeeld. Het plezier, de uitstraling, wat we allemaal bereikt hebben. Het kan niet beter dat je die eindigt met de dubbel", vertelde de coach tegenover FOX Sports. "Soms heb je hobbels en bergen te overwinnen. We hebben met name mentaal stappen gemaakt. De spelers waren zó bezig om het doel te bereiken en dan bereik je het ook."

Daarin wilde de coach vooral lof voor de spelers en niet voor zijn eigen rol. "Je moet de spelers hun kracht laten spelen. Mensen bij elkaar zetten, zij moeten het uiteindelijk uitvoeren. Dat hebben ze op een wonderbaarlijke en een goede wijze gedaan", loofde Ten Hag. "We hebben met ons spel mensen blij gemaakt en dat is misschien wel het belangrijkste."

Titel voor Nouri

Tot slot werd de coach ook gevraagd naar het kampioenschap #34, dat in het teken staat van Abdelhak Nouri. "Dat leeft nog altijd en dat was het begin vanaf dat ik binnenkwam. Vreselijk wat er gebeurt is voor de familie, maar de jongens waren ook familie van hem", aldus de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen