Buitenland: Lazio en Galatasaray winnen beker

15 mei 2019, 23:01

Lazio heeft voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de Coppa Italia gewonnen. De ploeg van coach Simone Inzaghi won woensdag in het Stadio Olimpico in Rome de finale met 2-0 van Atalanta Bergamo.

Lazio maakte het verschil in de slotfase. Sergej Milinkovic-Savic kopte de Romeinen in de 82ste minuut uit een corner op 0-1. Atalanta ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd counterde Lazio via Carlos Joaquín Correa naar de 0-2. Bij Atalanta, dat de beker één keer won (in 1963), begonnen Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis. Eerstgenoemde raakte voor rust met een schot de paal.

Galatasaray klopt Manu

In Turkije greep Galatasaray de beker en ook hier werd het verschil in de slotfase gemaakt. Galatasaray versloeg Akhisar Belediyespor, de winnaar van vorig jaar, in de eindstrijd in Sivas met 3-1.

Akhisar Belediyespor kan degradatie in de nationale competitie niet meer ontlopen, maar mocht in de beker wel even dromen van titelprolongatie nadat oud-Feyenoorder Elvis Manu de ploeg in de 57ste minuut op 1-0 had gezet. Mbaye Diagne kreeg negen minuten later de kans het evenwicht te herstellen, maar hij miste een strafschop.

In de 78ste minuut moest Akhisar Belediyespor verder met tien man, nadat Miguel Lopes zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een man meer draaide Galatasaray, waar Ryan Donk in het laatste kwartier mocht invallen, het nog om. Sinan Gümüs benutte in de tachtigste minuut wel een penalty, Sofiane Feghouli en Diagne bezorgden Galatasaray vervolgens haar achttiende Turkse beker.