Kovac voor kampioensduel: "We gaan vol voor de winst"

16 mei 2019, 15:44

Het is tot de laatste dag spannend in de Bundesliga. Koploper Bayern München gaat de laatste speeldag in met twee punten voorsprong op Borussia Dortmund en heeft ook een beter doelsaldo. Toch wil trainer Niko Kovac komende zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet op een gelijkspel spelen.

Bayern kan dit weekend de zevende titel op rij pakken in Duitsland. "We gaan vol voor de winst, maar ik verwacht dat Eintracht Frankfurt dat ook zal doen", zegt Kovac, die weet dat Frankfurt ook de winst nodig heeft. Die ploeg staat zesde en zal moeten winnen om uitzicht te houden op een Champions League-startbewijs.

Lang stond Bayern achter op Borussia Dortmund, maar de recordkampioen lijkt nu toch aan het langste eind te trekken. "Sinds november gaan onze prestaties de betere kant op", zei Kovac donderdag op de persconferentie. "We zijn op de goede weg en willen nu de titel pakken. Ik heb veel opgestoken en geleerd hoe moeilijk het is om mens te blijven. Er was een tijd dat iedereen zei dat er voor ons niets meer mogelijk was. Twee weken later was iedereen dat weer vergeten. We moeten beseffen dat we allemaal mensen zijn", doelt hij op de kritiek die hij veelvuldig kreeg.

Concurrent Dortmund wacht net als Bayern een lastige pot. Zij spelen uit tegen Borussia Mönchengladbach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen