KRC Genk dankt Ajax-aanwinst Marin en is landskampioen

16 mei 2019, 22:36

De titelstrijd in België is beslist. KRC Genk kan de champagne ontkurken omdat Club Brugge vanavond (donderdag) een misstap heeft begaan op bezoek bij Standard Luik. De thuisploeg won met 2-0, dankzij twee goals van Ajax-aanwinst Razvan Marin. Daardoor gaat Genk de laatste speelronde in met vier punten voorsprong en is het dus niet meer te achterhalen.

Club Brugge had een achterstand van vier punten en moest vanavond winnen om in de laatste speelronde één punt minder te hebben dan koploper Genk. Dat is dus vanavond niet gelukt, aangezien er bij nummer drie Standard Luik met 2-0 werd verloren. Ajax-aanwinst Marin was de grote uitblinker met twee doelpunten. De Roemeen verzilverde in de 68ste minuut een penalty en knalde in de slotfase een vrije trap tegen de touwen.

Een harde klap voor Club Brugge, dat vanaf de dertigste minuut met een man meer speelde door een rode kaart voor Collins Fai van Standard Luik. Brugge werd vorig seizoen nog kampioen, maar zal het seizoen nu als nummer twee afsluiten. Bij Brugge stonden donderdag Sofyan Amrabat (in de rust gewisseld), Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis.

Het is de vierde keer in de historie dat KRC Genk landskampioen is geworden in België. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen