Gisteren gemist: Oranje Onder-17 naar finale, Genk kampioen

17 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 16 mei.

Twente twijfelt niet: "Gonzalo klaar voor hoofdtrainerschap"

Bij FC Twente twijfelt men niet over Gonzalo Garcia-Garcia. De 35-jarige Uruguayaan, die in Spanje zijn trainerspapieren haalde, is doorgeschoven naar de functie van hoofdcoach en heeft voor een jaar getekend. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij.

De Ligt refereert aan Cruijff: "Hebben laten zien wat hij wilde"

Tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein in Amsterdam refereerde aanvoerder Matthijs de Ligt in zijn speech aan Johan Cruijff. De verdediger van Ajax zei dat de titel behaald is in de geest van de legendarische nummer veertien.

Oranje Onder-17 staat voor tweede jaar op rij in EK-finale

Een prachtige prestatie van Oranje Onder-17. De talentenploeg is op het toernooi in Ierland doorgedrongen tot de finale van het Europees kampioenschap. In de halve finale werd Spanje met 1-0 verslagen.

Barcelona-voorzitter: er komt in de zomer geen nieuwe trainer

Ondanks de vele kritiek die Ernesto Valverde heeft gekregen na de uitschakeling in de Champions League tegen Liverpool, is FC Barcelona van plan om vast te houden aan de hoofdtrainer.

Loftus-Cheek scheurt achillespees en mist Europa League-finale

Vervelend nieuws voor Ruben Loftus-Cheek. De talentvolle middenvelder van Chelsea kan op 29 mei niet in actie komen tijdens de Europa League-finale tegen Arsenal. De Engelsman is vandaag (donderdag) onder het mes gegaan door een gescheurde achillespees.

Van de Beek: "Heb een contract tot 2022, dus Ajax bepaalt"

Marc Overmars liet eerder vandaag weten dat Ajax Donny van de Beek graag wil behouden. De middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van buitenlandse topclubs en heeft inmiddels ook meegekregen dat de Amsterdammers hem graag aan boord willen houden.

KRC Genk dankt Ajax-aanwinst Marin en is landskampioen

De titelstrijd in België is beslist. KRC Genk kan de champagne ontkurken omdat Club Brugge vanavond (donderdag) een misstap heeft begaan op bezoek bij Standard Luik. De thuisploeg won met 2-0, dankzij twee goals van Ajax-aanwinst Razvan Marin. Daardoor gaat Genk de laatste speelronde in met vier punten voorsprong en is het dus niet meer te achterhalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen