Hoogma: "Wij leggen de perfecte omstandigheden bij Oranje uit"

17 mei 2019, 10:36   Bijgewerkt: 17 mei 2019, 10:41

In opdracht van Ronald Koeman spreekt Nico-Jan Hoogma potentiële internationals met dubbele paspoorten. De afgelopen maanden spraken zij samen met Noussai Mazraoui en Mohammed Ihattaren. "We leggen uit in wat voor perfecte omstandigheden de speler terechtkomt als hij voor Oranje kiest", zegt Hoogma, de technisch directeur binnen de KNVB.

Mazraoui hoorde in augustus het verhaal aan, maar koos uiteindelijk voor Marokko. "Zijn hart zei: Marokko", vertelt Hoogma in De Volkskrant. "Dat is ook prima, hij moet niet met een half gevoel voor Oranje spelen. Wij wilden slechts te kennen geven dat hij een voorname kandidaat was en wat we hem konden bieden."

Buitengewone talenten maakt de KNVB al eerder warm. PSV'er Ihattaren is zo'n uitzondering. Het is tekenend voor de pro-actievere houding van de bond. "Het is niet pushen of bewerken, en het is ook niet dat we zeggen: jij moet ons je commitment geven, anders selecteren we je niet meer voor de jeugdteams. Maar als een talent snel in het blikveld van Koeman komt, dan wil zo'n speler, hoe jong ook, weten: wat vindt de bondscoach van mij?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen