David Neres in selectie Brazilië voor Copa América

17 mei 2019, 16:42

Ajax-trainer Erik ten Hag kan in de vroege voorbereiding op het nieuwe seizoen geen beroep doen op aanvaller David Neres. De 22-jarige buitenspeler is door de Braziliaanse bondscoach Tite namelijk opgeroepen voor zijn land om aan te treden op de Copa América, die in Brazilië zal worden gehouden.

Neres staat in een imposant lijstje met aanvallers die voor Brazilië meegaan naar het toernooi. Onder meer Neymar, Robert Firmino, Philippe Coutinho, Richarlison en Gabriel Jesus zijn opgeroepen. Neres maakte op 26 maart van dit jaar zijn debuut voor de nationale ploeg in de vriendschappelijke interland tegen Tsjechië, die met 3-1 werd gewonnen. De aanvaller van Ajax gaf in dat duel een assist. Brazilië is als gastheer de topfavoriet voor de eindzege in de Copa América. De selectie bevat verder louter grote namen met onder meer keepers Allison Becker en Ederson, verdedigers Dani Alves en Thiago Silva en middenvelders Casemiro en Fernandinho. 

De Copa América begint op 14 juni en duurt tot 7 juli. Brazilië is ingedeeld in Groep A met tegenstanders Bolivia, Venezuela en Peru. Zij spelen als gastland ook de eerste wedstrijd van het toernooi, dit is op vrijdag 14 juni tegen Bolivia. In Groep B zitten Argentinië, Colombia, Paraguay en Qatar. In Groep C zitten Uruguay, Ecuador, Japan en Chili. Brazilië heeft dit toernooi zeker als gastland iets goed te maken. Op de vorige Copa América in 2016 werd de ploeg namelijk al in de groepsfase uitgeschakeld. Chili ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen