Buijs wil met 'nieuwe energie' winnen van favoriet Vitesse

17 mei 2019, 18:58   Bijgewerkt: 17 mei 2019, 22:04

FC Groningen bereikte woensdag op het nippertje de play-offs voor Europees voetbal. Trainer Danny Buijs is blij met de comeback die zijn ploeg in de tweede seizoenhelft heeft weten te bewerkstelligen. De play-offs zijn volgens hem een toetje, al treft zijn FC Groningen in de halve finale naar eigen zeggen wel de favoriet: Vitesse.

De dankwoorden gingen woensdagavond rond half tien uit naar Den Haag, waar ADO met 6-2 had gewonnen van Willem II en zo Groningen een dienst bewees. De Trots van het Noorden verloor zelf namelijk van Emmen (1-0), maar omdat de Tilburgers ook met lege handen achterbleven werd Groningen toch nog achtste en stelde het daarmee een ticket voor de play-offs veilig. "Het is geweldig dat we kunnen deelnemen aan het toetje", blikt Buijs via [a,https://www.fcgroningen.nl/nieuws/buijs-kijk-enorm-uit-naar-het-toetje/2,_blank,de clubsite] vooruit op het treffen met Vitesse in de eerste horde op weg naar de Europa League. "Het geeft toch weer een bepaalde nieuwe energie. We zijn de nummer vier van de tweede competitiehelft en hebben de minst gepasseerde defensie van 2019."

Nu Groningen de play-offs heeft bereikt, wil het deze natuurlijk ook winnen. Volgens Buijs moet er daarvoor nog wel iets veranderen aan het spel. "Als je structureel in de subtop wil spelen, dan red je het niet alleen met goed verdedigen. De intenties bij onze ploeg zijn goed en we zijn vooral op zoek naar meer diepte in het spel zonder bal. In de eerste 25 minuten in Emmen waren we de betere ploeg, maar in de eindfase van ons spel wisten we daarin te weinig echte doelkansen te creëren."

Lees ookBuijs met Groningen play-offs in: "Er is werk aan de winkel"

Geloof

Buijs noemt aanstaand tegenstander Vitesse de favoriet om de play-offs uiteindelijk te winnen. "Zij zijn niet voor niets vijfde geworden, hebben een voetballende ploeg en individueel sterke spelers." Dat wil volgens de trainer van Groningen echter niet zeggen dat zijn ploeg bij voorbaat kansloos is. "De favoriet sneuvelt ook nog wel eens. We hebben al vaker deze competitie aangetoond tegenstanders van dit kaliber te kunnen verslaan. We moeten ons niveau halen en de kwetsbaarheden van de tegenstander blootleggen. We zullen dit tweeluik op de juiste manier moeten benaderen en geloof in onszelf hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen