Nederlandse voetbalsters moeten Everton verlaten

17 mei 2019, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse enclave in het vrouwenteam van Everton dunt komende zomer flink uit. Speelsters Siri Worm en Dominique Bruinenberg hebben namelijk te horen gekregen dat zij na dit seizoen moeten vertrekken. Hun contracten lopen deze zomer af en de club uit Liverpool heeft besloten deze niet te verlengen.

Worm speelt sinds 2017 in het blauwe shirt van The Toffees. Zij kwam destijds over van FC Twente, waarmee ze vijf keer landkampioen was geworden en één keer de beker had gepakt. In haar eerste seizoen in Engeland kwam Worm tot 21 duels namens Everton. Dit seizoen kwam de 27-jarige verdedigster tot 14 wedstrijden. De 26-jarige Bruinenberg kwam afgelopen zomer naar Everton en signeerde destijds een contract voor één seizoen. De middenveldster kwam tot 18 optredens in alle competities.

Everton heeft beide speelsters op hun website bedankt voor hun tijd bij de club. Met het vertrek van Worm en Bruinenberg blijft er nog maar één Nederlands gezicht over bij Everton, namelijk middenveldster Inessa Kaagman. Zij maakt ook deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal op het WK van komende zomer in Frankrijk. Worm staat op de reservelijst.

Lees ookCoach Wiegman maakt 23-koppige WK-selectie bekend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen