PSV laat talent naar Frankrijk vertrekken en krijgt twee ton

17 mei 2019, 18:10

Verdediger Héritier Deyonge zal geen rol gaan spelen in de toekomst van PSV. De Eindhovenaren wilden graag verlengen met de 17-jarige Belg, maar hij koos ervoor richting Frankrijk te vertrekken en te tekenen bij Olympique Lyon.

Hoewel het PSV dus niet lukte de jonge speler langer aan zich te binden, houdt de club wel iets over aan Deyonge. Lyon moet namelijk een opleidingsvergoeding betalen voor de periode dat de verdediger actief was bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad komt het bedrag in totaal neer op 220.000 euro. Deyonge speelde in de onder 19 van PSV en had zijn debuut in Jong PSV nog niet gemaakt.

Timan

PSV slaagde er wel in een ander talent te behouden. De 18-jarige Damian Timan tekende vanmiddag een contract tot 2022 in Eindhoven. De middenvelder, die ook jeugdinternational is, speelt sinds de F-jeugd bij PSV. "Dit is een hele mooie dag, een fantastisch moment en het begin van wat moet uitmonden in een droom", zegt Timan op de website van de club. "Het ultieme doel is om hier uit te groeien tot een belangrijke speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen