Neres na uitverkiezing Brazilië: "Droom komt uit"

17 mei 2019, 19:33

David Neres is als een kind zo blij dat hij met zijn land Brazilië mag aantreden op de Copa América komende zomer. Vanmiddag werd bekend dat de aanvaller van Ajax één van de spelers is in het sterrenensemble van bondscoach Tite, waarmee in eigen land beslag moet worden gelegd op die Copa América.

"Elke dag komen mijn dromen uit", zegt Neres op Instagram. "Dank u, mijn God. Voor de eer om ons volk te vertegenwoordigen, mijn geliefde land." Neres debuteerde in maart pas in het Braziliaanse elftal, nadat hij indruk had gemaakt bij Ajax in de halve finale van de Champions League en Real Madrid over twee duels werd uitgeschakeld. Zijn eerste opwachting in het nationale team maakte Neres in de oefeninterland tegen Tsjechië, waarin hij één assist gaf.

Brazilië is favoriet voor de winst van de Copa América. Dat is het land eigenlijk altijd als het aan een voetbaltoernooi meedoet, maar als gastland is de druk nog een stuk groter. Hun eerste wedstrijd is op vrijdag 14 juni tegen Bolivia. In de selectie van Brazilië zitten de volgende grote namen:

Doel: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Cássio (Corinthians)

Verdediging: Dani Alves (PSG), Fagner (Corinthians), Alex Sandro (Juventus), Filipe Luis (Atlético Madrid), Thiago Silva (PSG), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Éder Militao (Porto)

Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Arthur (Barcelona), Allan (Napoli), Lucas Paquetá (AC Milan), Coutinho (Barcelona), Neymar (PSG), Everton (Gremio)

Aanval: David Neres (Ajax), Richarlison (Everton), Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen