Slutsky denkt dat 'kleine dingen' play-offs gaan beslissen

17 mei 2019, 21:59

Voor het eerst in zijn loopbaan als trainer gaat Leonid Slutsky wedstrijden coachen nadat het reguliere seizoen al is afgelopen. De Russische oefenmeester kijkt dan ook uit naar het staartje van dit seizoen, waarin hij met Vitesse voor het tweede jaar op rij hoopt via de play-offs een plekje in de voorronde van de Europa League te bemachtigen.

"Het wordt de eerste keer voor mij en een nieuwe ervaring. Ik heb nog nooit na het seizoen wedstrijden gespeeld", beschrijft Slutsky op het tv-kanaal van de club zijn gevoel bij het fenomeen play-offs. Daarin moet zijn Vitesse eerst zien af te rekenen met FC Groningen en bij het bereiken van de finale wacht dan nog een dubbele ontmoeting met FC Utrecht of Heracles Almelo. "Alle vier de teams dromen ervan om de play-offs te winnen. Het is heel onvoorspelbaar en het zijn goede teams. Wij proberen natuurlijk te winnen en ook ons team te verbeteren."

Vitesse won de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Op de voorlaatste speeldag haalde het uit tegen De Graafschap (6-1) en in de laatste speelronde werd VVV in Venlo met 1-3 geklopt. "Dat geeft ons vertrouwen en extra motivatie, maar in de play-offs voelt het alsof alles stopt. Het is als een nieuwe film. Alles begint weer opnieuw."

Favoriet

Danny Buijs van tegenstander van FC Groningen noemde Vitesse in zijn voorbeschouwing de favoriet om de play-offs te winnen. Slutsky wil zijn ploeg die benaming nog niet geven, maar prijst in plaats daarvan Groningen. "Zij hebben een fantastische tweede seizoenshelft gespeeld en zijn heel erg gegroeid." De coach van de Arnhemmers ziet überhaupt geen duidelijke favoriet voor de eindwinst. "Hele kleine dingen gaan het verschil maken, zoals een beslissing van de scheidsrechter, een redding of individuele kwaliteiten."

Lees ookBuijs wil met "nieuwe energie" winnen van favoriet Vitesse

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen