Go Ahead Eagles klaar voor play-offs: "Lang naar toegeleefd"

18 mei 2019, 09:59

John Stegeman kan niet wachten tot voor Go Ahead Eagles de play-offs om promotie/degradatie beginnen. De ploeg van de 42-jarige trainer treedt zondag in de halve finale van de nacompetitie aan tegen FC Den Bosch, dat in de reguliere competitie één plek hoger eindigde. "Ja, we hebben lang toegeleefd naar deze wedstrijd", erkent Stegeman op de clubsite.

Volgens Stegeman was de laatste weken te merken dat er weinig meer op het spel stond voor Go Ahead. "Dat is nu natuurlijk helemaal anders. Nu moeten we er staan", aldus de coach. In de reguliere competitie pakte Go Ahead één punt in twee wedstrijden tegen de Bosschenaren. "Dan wordt het nu de hoogste tijd dat we ze verslaan. Hoe? Door te spelen zoals we altijd spelen. Als een team. Daar ligt onze grootste kwaliteit. Wij hebben niet de breedste selectie of de beste spelers, integendeel. Die uitstekende vijfde plek is echt een teamprestatie, behaald met steun van de supporters."

In de play-offs zijn er geen garanties, weet Stegeman. "Er kan van alles gebeuren. Dat heb je kunnen zien in de eerste ronde. Almere wint de vierde periode, boekt acht zeges op een rij, maar wordt toch gelijk uitgeschakeld. Kortom: niets is te voorspellen. Wij moeten er gewoon vol voor gaan met het publiek achter ons. Vier finales, te beginnen met de eerste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen