Swansea City neemt afscheid van Fer en Narsingh

18 mei 2019 – Leroy Fer en Luciano Narsingh mogen op zoek naar een andere club. Swansea City heeft zaterdagochtend via de officiële kanalen bekendgemaakt de aflopende contracten van de Nederlandse spelers niet te verlengen. Wilfried Bony mag eveneens uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Swansea City neemt afscheid van Fer en Narsingh

Fer (29) speelde sinds begin 2016 in Wales en degradeerde afgelopen zomer met Swansea uit de Premier League. In de huidige jaargang droeg de elfvoudig Oranje-international de aanvoerdersband, maar kwam hij door een knieblessure slechts 25 keer in actie in de Championship. In de tweede seizoenshelft stond Fer nog maar enkele keren op het wedstrijdveld. Sinds eind januari viel hij slechts één keer in.

Narsingh, die iets meer dan twee jaar geleden overkwam van PSV, is het afgelopen seizoen nauwelijks in actie gekomen. De 28-jarige buitenspeler werd twee keer als invaller binnen de lijnen gebracht en speelde in totaal slechts 43 minuten in de Championship. Bony, die in het seizoen 2013/2014 nog enorm veel indruk maakte bij Swansea City, speelde de afgelopen maanden op huurbasis bij Al Arabi uit Qatar.

Met Erwin Mulder en Mike van der Hoorn heeft Swansea volgend seizoen nog twee Nederlanders onder contract. Ook Kristoffer Nordfeldt (oud-sc Heereneen) - die de voorkeur krijgt boven Mulder - speelt bij de Welshe club.

Eredivisie

gerelateerd