Spoorboekje: play-offs KKD, Oranje 017 en topduels in de Serie A

19 mei 2019, 10:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 19 mei.

Nieuws

Oranje O17-finale

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt zondagmiddag om 17.30 uur Nederlandse tijd in Dublin de finale van het EK tegen Italië. Dit is een herhaling van de EK-finale van afgelopen jaar, toen Nederland en Italië ook tegenover elkaar stonden. Destijds kwam Oranje als winnaar uit de bus en als dat weer lukt, is dat voor de derde keer in de historie dat Nederland een dergelijke titel prolongeert.

Specials

De Graafschap kan goals El Jebli goed gebruiken in nacompetitie 

Drie seizoenen geleden maakte Youssef El Jebli in zijn debuutjaar bij De Graafschap welgeteld één doelpunt in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder speelde vervolgens twee seizoenen in de Eerste Divisie en laat dit jaar zien dat dat een prima kweekvijver voor hem is geweest. Afgelopen woensdagavond maakte El Jebli tegen Ajax zijn tiende doelpunt van het seizoen. Die goals kan De Graafschap ook in de komende play-offs meer dan goed gebruiken.

Wedstrijden 

Galatasaray - Istanbul Basaksehir (18.00 uur)

Turkije en in het bijzonder Istanbul maakt zich op voor een daverend einde van de competitie. Koplopers én stadsgenoten Galatasaray en Istanbul Basaksehir hebben evenveel punten en treffen elkaar in de voorlaatste speelronde. De winnaar kan de champagne vast koud zetten voor een kampioensfeest. Daarmee zijn vanavond alle ingrediënten aanwezig voor een heet potje in de Türk Telekom Arena.

SC Cambuur - De Graafschap (20.00 uur)

Hoe dit tweeluik ook afloopt, Henk de Jong kan het in geen geval goed doen. De Fries wil De Graafschap dolgraag in de Eredivisie houden, anderzijds is diezelfde Eredivisie het podium waarop hij met zijn nieuwe club Cambuur wil acteren. Ongetwijfeld had De Jong nu liever aan de andere kant van het schema van de play-offs gezeten. Het is zoals het is voor de Drachtster, die nog geen half uur in de auto hoeft te zitten voor het heenduel in Leeuwarden. Al rijdt hij normaliter altijd via Doetinchem (en terug!) om met de bus mee te reizen. 

Juventus - Atalanta (20.30 uur)

Theoretisch kan Atalanta vanavond voor het eerst in de clubhistorie Champions League veiligstellen. Daarvoor moet wel alles mee zitten in de voorlaatste speelronde van de Serie A, waar de eerste vier zich plaatsen voor het miljardenbal. Het moet in ieder geval zelf winnen, voordat de club van Marten de Roon en Hans Hateboer kan kijken naar de resultaten van achtervolger AC Milan. Normaliter is een uitwedstrijd tegen Juventus een loodzware opgave, maar sinds de Oude Dame de titel prolongeerde, heeft het de laatste drie wedstrijden niet meer gewonnen. Ook goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere competities, is in de Serie A het onderling resultaat leidend.

Voetbal op tv

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1 - voetbaltalkshow

12.00 uur: Real Madrid - Real Betis, Ziggo Select - live verslag van het Primera División-duel

12.15 uur: Go Ahead Eagles - FC Den Bosch, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel

14.00 uur: FC Basel - FC Thun, FOX Sports 6 - live verslag van de Zwitserse bekerfinale

14.30 uur: RKC Waalwijk - Excelsior, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel

15.30 uur: VfL Bochum - 1. FC Union Berlin, FOX Sports 7 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel

15.30 uur: Dynamo Dresden - SC Paderborn, FOX Sports 4 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel

16.15 uur: Eibar - FC Barcelona, Ziggo Select - live verslag van het Primera División-duel

16.45 uur: TOP Oss - Sparta Rotterdam, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel

18.00 uur: Racing Genk - Standard Luik, Ziggo Voetbal - live verslag van het Belgische play-offduel

18.00 uur: AC Milan - Frosinone, Ziggo Docu - live verslag van het Serie A-duel

20.00 uur: Rondo, Ziggo Sport - talkshow

20.30 uur: Juventus - Atalanta, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel

20.30 uur: Napoli - Inter, Ziggo Extra - live verslag van het Serie A-duel

20.00 uur: SC Cambuur - De Graafschap, FOX Sports 1 - live verslag van het play-offduel

02.00 uur: LA Galaxy - Colorado Rapids, FOX Sports 4 - live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen