Advocaat adviseert Utrecht een spits: "Aanval niet goed genoeg"

18 mei 2019, 14:20

Dick Advocaat adviseert FC Utrecht een spits te halen voor het nieuwe seizoen. Hij vindt de aanval niet goed genoeg. In de huidige selectie is Gyrano Kerk samen met middenvelders Sander van de Streek en Simon Gustafson gedeeld clubtopscorer. "Ik zou er een spits bijhalen", aldus Advocaat.

"Bahebeck heeft het elftal te vaak in de steek gelaten, Venema is nog niet goed genoeg", zei Advocaat bij RTV Utrecht. "Onze verdediging en ons middenveld zijn goed genoeg voor de subtop. De aanval niet." Daarbij trekt Advocaat de vergelijking met sc Heerenveen. "Vlap en Lammers maken daar samen 32 doelpunten. Wij moeten het van onze middenvelders hebben", constateerde de Kleine Generaal dit seizoen.

In zijn laatste dagen als trainer van Utrecht hoopt Advocaat Europees voetbal te bereiken. In de play-offs dienen de Domstedelingen eerst af te rekenen met Heracles Almelo. Zaterdagavond speelt Utrecht het heenduel in het Polman Stadion. "Dit zijn Europese wedstrijden, je moet naar het resultaat kijken. Als wij daar 0-0 spelen, hebben we het prima gedaan."

Lees ook: Advocaat looft Utrecht in aanloop naar play-offs: "Goed ingehaald"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen