Invaller Robben scoort en neemt als kampioen afscheid bij Bayern

18 mei 2019, 17:24   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 17:46

Bayern München is kampioen van Duitsland. Der Rekordmeister had na het puntverlies van vorige week minimaal een punt nodig tegen Eintracht Frankfurt en dat kwam er - meer dan dat zelfs. De ploeg van Niko Kovac kwam slechts drie minuten in de problemen en kon de scorende de invallers Arjen Robben en Frank Ribéry zo hun verdiende droomafscheid geven met een titel: 5-1.

Na de remise vorige week tegen RB Lepzig wilde Bayern de bezoekers, die nog in de race waren om Champions League-voetbal, en Borussia Dortmund geen enkele hoop geven. Binnen vier minuten maakte Kingsley Coman de openingstreffer en Bayern bleef jagen. Het wilde duidelijk meer. Zowel Coman, Serge Gnabry, David Alba en Robert Lewandowski waren zeer gevaarlijk, maar scoorden niet. 

Robben en Ribéry - die voor het duel een mooi eerbetoon kregen van de club - zagen hoe Bayern veel sterker was en in de eerste helft ook de 2-0 leek te maken. Serge Gnabry scoorde, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De eerste tegenvaller voor Bayern kwam met het uitvallen van Leon Goretzka - hij werd vervangen door Renato Sanches - vlak voor de pauze, maar de tweede tegenvaller kreeg het direct na de thee. Voormalig FC Utrecht-speler Sébastien Haller toonde zich uiterst scherp na een rebound en zorgde voor de gelijkmaker. Op dat moment stond Dortmund bovendien voor: zou het zeer moeizame seizoen van Bayern dan toch geen titel krijgen?

Kovac, de coach die eigenlijk het hele jaar onder druk stond en ook ondanks de titel nog niet zeker is van zijn baan, zag hoe David Alaba drie minuten na de gelijkmaker het thuispubliek weer een reden tot juichen gaf. En toen Sanches vervolgens na een klein uur voor de 3-1 tekende, kon het niet meer fout: de zevende titel op rij voor Bayern is een feit, ondanks dat de ploeg ver na de seizoenshelft nog negen (!) punten achterstond op Dortmund.

Ontlading was er bij heel Bayern München na het laatste fluitsignaal. Hoewel het geen geweldig seizoen was voor Der Rekordmeister, staat die ploeg na een geweldige laatste fase wel weer met de kampioensschaal in handen. Of het de kop van Kovac kan redden, zal nog even afwachten zijn. Bij Dortmund - dat haar plicht deed door te winnen van Borussia Mönchengladbach - zullen ze zich afvragen hoe de riante voorsprong toch nog verspeeld kon worden. En bij Robben zullen tranen vloeien: van vreugde en een klein beetje verdriet. Zijn tijdperk in Duitsland zit er definitief op, maar doet dat volledig in stijl. Een groots afscheid van een grote voetballer.

[photo,122400,right,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen