Misser Kluivert doet AS Roma pijn in strijd om CL-ticket

18 mei 2019, 22:30   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 23:36

AS Roma kan Champions League-voetbal volgend seizoen zeer vermoedelijk uit het hoofd zetten. De ploeg van Claudio Ranieri kon op bezoek bij US Sassuolo geen potten breken, te meer door een grote gemiste kans van Justin Kluivert. De Nederlander viel in en kon van dichtbij scoren, maar raakte zeer ongelukkig de paal.

Ranieri kon zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steken na de gemiste kans van Kluivert, die na ruim een uur binnen de lijnen kwam voor Cengiz Ünder. Logisch, want met nog twee duels te gaan was een overwinning broodnodig om in de buurt te blijven van Internazionale, Atalanta Bergamo en AC Milan. Omdat die eerste twee tegen respectievelijk Juventus en Napoli spelen dit weekend is de remise een zeer gemiste kans voor AS Roma.

En dat het niet lukte, was mede te wijten aan Sassuolo-keeper Andrea Consigli. Bryan Cristante was met een knappe kopbal ook dicht bij de openingstreffer in de tweede helft, maar ook werd geen doelpunt. Vlak voor tijd dacht Federico Fazio alsnog de winnende te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Edin Dzeko. 

Door het gelijkspel is Champions League-voetbal ver weg voor de Romeinen, maar door het moeilijke programma van de concurrentie is er nog een kleine kans. In de laatste wedstrijd van het seizoen ontvangt Ranieri - die Rick Karsdorp negentig minuten op de bank hield - laagvlieger Parma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen