Gisteren gemist: Groningen en Utrecht winnen, City pakt FA Cup

19 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 18 mei 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 18 mei.  

FC Utrecht met half been in finale play-offs na zege op Heracles

FC Utrecht heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door het heenduel in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal met 0-2 te winnen bij Heracles Almelo. De Utrechters hadden die stand al voor de rust bereikt dankzij treffers van Simon Gustafsson en Cyriel Dessers. FC Groningen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350612/fc-groningen-langs-vitesse-maar-wacht-zware-return-in-arnhem/,_blank,versloeg] in eigen huis Vitesse, maar zal door de onverwacht tegengoal van Max Clark minder content zijn (2-1).

Manchester City overklast Watford en pakt met FA Cup derde prijs

Manchester City heeft de derde hoofdprijs van het seizoen eenvoudig binnengehaald. De ploeg van Pep Guardiola kende geen genade met Watford en het enige dat die ploeg met Daryl Janmaat negentig minuten op de bank bespaard bleef was een verbetering van de recordnederlaag in de FA Cup finale (6-0, uit 1903): ditmaal werd het namelijk eveneens 6-0. Het is de eerste 'Domestic Treble' ooit. 

Misser Kluivert doet AS Roma pijn in strijd om CL-ticket

AS Roma kan Champions League-voetbal volgend seizoen zeer vermoedelijk uit het hoofd zetten. De ploeg van Claudio Ranieri kon op bezoek bij US Sassuolo geen potten breken, te meer door een grote gemiste kans van Justin Kluivert. De Nederlander viel in en kon van dichtbij scoren, maar raakte zeer ongelukkig de paal: 0-0.

Van de Sanden pakt opnieuw CL-titel ten koste van Martens

Shanice van de Sanden heeft voor het tweede seizoen op rij de Champions League voor vrouwen gewonnen. Vorig seizoen versloeg de speelster met Olypique Lyon na verlenging VfL Wolfsburg en ditmaal waren de Fransen met 4-1 te sterk voor FC Barcelona. Net als vorig seizoen was de Nederlandse buitenspeler met twee assists van grote waarde. 

Benfica Portugees kampioen, Porto laat langs Sporting

Benfica heeft zich zaterdagavond gekroond tot kampioen van Portugal. In eigen had de ploeg bijzonder weinig moeite met Santa Clara en was het klusje dankzij Haris Seferovic, João Félix en Rafa Silva voor de pauze al geklaard (4-1). Nummer twee FC Porto won in eigen huis met veel moeite van Marcel Keizers Sporting Portugal (2-1).

Valencia beloont schitterende inhaalrace met CL-ticket, Girona degradeert

Valencia speelt ook komend seizoen in de Champions League. In een bloedstollende laatste Spaanse speelronde in de strijd om plaats vier won de ploeg van Marcelino - die in de vorige speelronde voor het eerst in het hele seizoen pas op de vierde plaats stond - met twee goals verschil en dat was mede door een gelijkspel van Getafe uiteindelijk ruim genoeg. Onderin verloor Girona en dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350613/girona-onderuit-bij-alaves-en-degradeert-na-twee-jaar-uit-la-liga/,_blank,betekende] de degradatie.

Invaller Robben scoort en neemt als kampioen afscheid bij Bayern

Bayern München is kampioen van Duitsland. Der Rekordmeister had na het puntverlies van vorige week minimaal een punt nodig tegen Eintracht Frankfurt en dat kwam er - meer dan dat zelfs. De ploeg van Niko Kovac kwam slechts drie minuten in de problemen en kon de scorende de invallers Arjen Robben en Frank Ribéry zo hun verdiende droomafscheid geven met een titel: 5-1. Peter Bosz was ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350597/bosz-haalt-met-leverkusen-cl-hattrick-weghorst-helpt-wolfsburg/,_blank,blij]: hij haalde CL-voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen