Sylvinho nieuwe trainer Memphis en Tete bij Lyon

19 mei 2019, 09:34   Bijgewerkt: 19 mei 2019, 10:25

Sylvinho wordt de nieuwe trainer van Olympique Lyon. De komst van de 45-jarige Braziliaan werd zaterdagavond na het treffen met Caen (4-0) bevestigd door voorzitter Jean-Michel Aulas. Sylvinho wordt in Lyon de opvolger van Bruno Genesio en zal worden bijgestaan door landgenoot Juninho Pernambucano, die technisch directeur wordt.

Het was al enige tijd duidelijk dat Memphis Depay en Kenny Tete volgend seizoen met een andere trainer te maken zouden krijgen. Voor Sylvinho wordt het zijn eerste klus als hoofdcoach. De oud-verdediger van Corinthians, Arsenal, Celta de Vigo, FC Barcelona en Manchester City was eerder wel assistent-trainer bij Internazionale.

Juninho is een bekende naam in Lyon. De oud-middenvelder, die bekendstond als vrijetrappenspecialist, speelde tussen 2001 en 2009 in de Oost-Franse stad. De Braziliaan kwam tijdens zijn actieve loopbaan verder uit voor Sport Club do Recife, Vasco da Gama, Al-Gharafa en Red Bulls.

Door de winst op Caen, dat mede door twee doelpunten van Memphis opzij werd gezet, verzekerde Lyon zich zaterdag van de derde plaats in de Ligue 1. Daarmee plaatste de Franse club zich voor de groepsfase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen