Van Wolfswinkel verovert met FC Basel Zwitserse bekertitel

19 mei 2019, 15:58

Ricky van Wolfswinkel heeft zondagmiddag met FC Basel het Zwitserse bekertoernooi gewonnen. In de eindstrijd was FCB met 2-1 te sterk voor FC Thun. Van Wolfswinkel, die dit seizoen vaak heeft mogen starten, kwam in de pas in de blessuretijd binnen de lijnen.

Zonder Van Wolfswinkel in de basis nam FC Basel, de favoriet in de bekerfinale, halverwege de eerste helft de leiding. Albian Ajeti opende met een kopbal de score. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, totdat de club uit Basel via Fabian Frei een kwartier voor tijd voor een tweede keer toesloeg. Niet veel later bracht Dejan Sorgic met de 2-1 de spanning in de wedstrijd terug, maar de gelijkmaker bleef uit.

Basel greep dit seizoen naast de Zwitserse titel, die naar Young Boys ging. Van Wolfswinkel kwam in de bekerfinale weliswaar heel kort in actie, maar kwam de afgelopen jaargang in alle competities alsnog tot 41 wedstrijden, waarvan 36 als basisspeler. In totaal scoorde de spits zeventien keer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!