'Cocu een kandidaat voor vacature van Real Betis'

19 mei 2019, 19:35

Phillip Cocu staat op de lijst van de kandidaten als kanshebbers om de nieuwe trainer van Real Betis Sevilla te worden. De Nederlandse coach werd eerder dit jaar ontslagen bij Fenerbahçe en heeft nog altijd geen nieuw avontuur gevonden. Mogelijk gaat hij dus aan het werk in Spanje.

Dat weet het Eindhovens Dagblad althans. Bij de middenmotor, waar voormalig PSV'er Andrés Guardado speelt, staat hij op de lijst om de vertrekkende Quique Setién (60) op te volgen. Ook de technisch directeur is een oude bekende van Cocu: met Serra Ferrer speelde hij bij FC Barcelona nog samen. Ook is het een voordeel dat de coach Spaans spreekt.

Cocu heeft als coach bij PSV een uitstekende indruk gemaakt: daar won hij drie landstitels, twee Johan Cruijff Schalen een een KNVB Beker. Ook was hij werkzaam als assistent-coach bij het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk. Real Betis Sevilla behaalde vorig seizoen nog Europees voetbal via de zesde plaats, maar sloot La Liga - ondanks een 0-2 zege bij Real Madrid op de slotdag - ditmaal 'slechts' af op plek tien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen