Oranje O17-trainer Van der Veen trots: "Dit is echt onbeschrijfelijk"

19 mei 2019, 22:07

Oranje O17 kroonde zich zondagavond tot de Europees Kampioen van 2019 en deed dat voor het tweede jaar op rij. Coach Peter van der Veen was na het duel vol trots op zijn elftal. "Dit is iets waar we de afgelopen drie jaar naar toe hebben gewerkt. Als het dan zo mag eindigen… Dat is echt onbeschrijfelijk. Dit is iets wat die jongens hun hele leven niet meer vergeten."

Tegenover Ons Oranje reageert de bondscoach, die de EK-winst als een van de doelen had gesteld en dus was er grote vreugde bij de oefenmeester. "Ik heb het al wel gevoeld, maar het echte besef moet nog komen", glimlachte hij. Ook het winnen van het WK staat nog op het lijstje van de coach. 

Ook keeper Calvin Raatsie was blij met de titel, maar moest in de tweede helft ondanks de 3-0 voorsprong nog vol aan de bak. "Iedereen is blij en feest mee. Ook de jongens die misschien wat minder minuten hebben gemaakt dit toernooi. Zij hebben ook een belangrijk aandeel gehad. We doen het echt als team, dat maakt ons zo sterk", aldus de Ajacied, die bij de 4-2 van Italië nog wel in de fout ging.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen