Gisteren gemist: KKD-play-offs, Gala kampioen, titel Oranje O17

20 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 19 mei.

Mous redt Cambuur tegen De Graafschap, RKC en Sparta winnen

De eerste halve finale van de play-offs om promotie tussen Cambuur en De Graafschap is geëindigd in 1-1. In een zeer leuke wedstrijd tussen de nummer tien van de Eerste Divisie en de nummer zeventien van de Eredivisie zorgden Furdjel Narsingh en Robin Maulun voor de treffers. Eerder op de dag wonnen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350646/matig-sparta-wint-in-oss-twee-beauty-s-harroui-doorslaggevend/,_blank,Sparta Rotterdam] (van TOP Oss), [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350638/rkc-waalwijk-wint-en-brengt-zwak-excelsior-in-de-problemen/,_blank,RKC Waalwijk] (van Excelsior) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350633/go-ahead-eagles-bewijst-zichzelf-slechte-dienst-met-gelijkspel/,_blank,deelden] FC Den Bosch en Go Ahead Eagles de punten.

Galatasaray viert 22ste titel ondanks assist van Elia

Galatasaray is kampioen van Turkije In eigen huis werd in een rechtstreeks gevecht Istanbul Basaksehir verslagen, al ging het - mede door een assist van Eljero Elia - niet eenvoudig. Pas na de pauze werd het duel door een wereldgoal van Sofiane Feghouli en Henry Onyekuru nog omgedraaid: 2-1. Zodoende is Galatasaray officieel kampioen op basis van het onderlinig resultaat.

'Cocu een kandidaat voor vacature van Real Betis'

Phillip Cocu staat op de lijst van de kandidaten als kanshebbers om de nieuwe trainer van Real Betis Sevilla te worden. De Nederlandse coach werd eerder dit jaar ontslagen bij Fenerbahçe en heeft nog altijd geen nieuw avontuur gevonden. Mogelijk gaat hij dus aan het werk in Spanje, waar Quique Setién na dit seizoen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350641/real-betis-coach-setien-vertrekt-na-mooie-zege-op-real-madrid/,_blank,stopt]. 

Oranje O17 prolongeert EK-titel en komt in illuster rijtje

Oranje Onder 17 is voor het tweede jaar op rij Europees Kampioen geworden. Net als vorig seizoen werden de leeftijdsgenoten van Italië verslagen: met name in de eerste helft was Nederland zondagavond erg goed. Sontje Hansen (Ajax), Naoufal Bannis (Feyenoord) en Ian Maatsen (Chelsea) legden nog voor rust de stevige basis voor de uiteindelijke 4-2 zege. 

Messi voorkomt verlies Barça ondanks blunders Cillessen

FC Barcelona heeft op de laatste speeldag van de Primera Division geen goede indruk gemaakt tegen Eibar. Voor het eerst in de clubhistorie verspeelden de Catalanen punten tegen die ploeg, mede omdat Jasper Cillessen een zwakke middag had. Gelukkig voor de bezoekers gaf Lionel Messi zoals altijd dit seizoen wel thuis en werd een nederlaag voorkomen (2-2).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen