Brighton neemt coach Potter over van Swansea City

20 mei 2019 – Kort na het vertrek van Chris Hughton heeft Brighton & Hove Albion een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Hughton kreeg vorige week zijn ontslag, ondanks dat hij de ploeg afgelopen seizoen in de Premier League-hield. Hij wordt opgevolgd door Graham Potter, die overkomt van Swansea City.

Brighton neemt coach Potter over van Swansea City

Potter gaat per direct aan de slag bij Brighton, waar hij voor vier jaar heeft getekend. De oefenmeester stond het afgelopen seizoen aan het roer bij Swansea City en werd tiende in het Championship met die ploeg. Potter maakte eerder indruk bij Ostersunds FK, waarmee hij vanuit het niets in de Europa League terechtkwam. De 44-jarige Engelsman krijgt bij Brighton Jürgen Locadia, Davy Pröpper en Alireza Jahanbakhsh onder zijn hoede.

"Ik was onder de indruk van de gesprekken met de clubleiding", zegt Potter op de clubwebsite. "De ideeën passen bij mij. Ik voel me vereerd en kan niet wachten om aan het werk te gaan bij deze club." Brighton eindigde afgelopen seizoen als zeventiende in de Premier League, net boven de streep.

Premier League

gerelateerd