Henk de Jong rekent zich niet rijk: "Verschil met Cambuur klein"

21 mei 2019 – De uitwedstrijd tegen SC Cambuur eindigde voor De Graafschap in een 1-1 gelijkspel. Op zich een prima resultaat, maar door de gemiste penalty van Fabian Serrarens overheerste de teleurstelling bij de Superboeren. Trainer Henk de Jong vindt dat zijn ploeg met vertrouwen moet toeleven naar de return van woensdag.

Henk de Jong rekent zich niet rijk: "Verschil met Cambuur klein"

Een 1-1 gelijkspel in Leeuwarden is op zich een goed resultaat, weet De Jong. "Maar de play-offs zijn ieder jaar spannend, dat is nu niet anders. Wij hebben een goede uitgangspositie", zegt hij op de clubwebsite. "Die had beter kunnen zijn, maar zo is het niet. Ik heb vertrouwen in m'n jongens, ze zijn er klaar voor. Het hele seizoen hebben we finales gespeeld, dat is morgen weer het geval."

De Jong ziet zijn ploeg als favoriet voor de return. "Qua uitslag staan we er goed op. Eerder dit seizoen verloren we ruim van Ajax, een week later speelden we fantastisch tegen Vitesse. We hebben een ploeg die het hele seizoen weer opkrabbelt na een tegenslag. En nu kennen we zelfs geen tegenslag; we speelden zondag met 1-1 gelijk. Wij spelen morgen gelukkig thuis. Onze supporters steunen ons al het hele jaar. Dat hebben we ook nodig, die steun. Het verschil met SC Cambuur is klein, maar een kolkende Vijverberg achter ons kan het verschil maken. Dat geeft ons vleugels."

Als De Graafschap de halve finale succesvol doorkomt, dan wacht er een dubbele ontmoeting met Sparta of FC Oss.

Eredivisie

gerelateerd