Arsenal laat Mkhitaryan thuis vanwege landen-conflict

21 mei 2019, 15:58

Arsenal kan in de finale van de Europa League niet beschikken over Henrikh Mkhitaryan. De middenvelder zal niet afreizen naar Baku in Azerbeidzjan, vanwege een conflict dat dat land heeft met Armenië. De club heeft alle opties afgewogen, maar kwam tot de conclusie dat hij uiteindelijk niet meereist voor het treffen met Chelsea.

Dat maakt de club bekend in een officieel statement. 'We hebben de UEFA aangeschreven met onze grote bezorgdheid over deze situaite. Micki is een belangrijke speler in onze reeks naar de finale, dus dit is een groot verlies voor ons team', valt te lezen op de site van Arsenal. 'We zijn bedroefd dat hij om deze reden de finale – wat voor een voetballer maar zelden voorkomt – moet missen.'

Eerder in zijn loopbaan besloot Mkhitaryan alle wedstrijden in Azerbeidzjan te mijden vanwege het conflict. Ditmaal wilde hij echter wél graag spelen voor de prijs die hij met Manchester United ook won in 2016. Arsenal wilde harde garanties van de UEFA om de veiligheid van hem te waarborgen, maar heeft die kennelijk niet gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen