Van Leeuwen haalt rechtsback van Arsenal naar Twente

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 mei 2019 – Zoals wel vaker heeft Ted van Leeuwen uit een verrassende hoek een versterking gevonden voor FC Twente. De technisch directeur is erin geslaagd om Julio Pleguezuelo te verleiden voor een transfer naar Enschede. De 22-jarige Spanjaard komt over van Arsenal.

Van Leeuwen haalt rechtsback van Arsenal naar Twente

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De centrumverdediger heeft voor twee jaar getekend bij de promovendus, met de optie op een extra jaar. De op Mallorca geboren verdediger speelde in de jeugd bij Espanyol,  Atlético Madrid en FC Barcelona en stapte op zestienjarige leeftijd over naar Arsenal. Die club verhuurde hem tussen 2016 en 2018 aan Mallorca en Gimnastic de Tarragona.

Komend seizoen zal hij dus actief zijn in de Eredivisie. "Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen. Aitor en Javier Espinosa ken ik van mijn tijd bij Barcelona en het is mooi om samen met hen te spelen."

Technisch directeur Van Leeuwen ziet in hem een waardevolle aanwinst. "FC Twente is opgetogen dat Julio voor de vervolgstap in zijn carrière voor ons gekozen heeft. Hij had meerdere mogelijkheden. De wijze waarop hij verdedigt past perfect in ons spelconcept. We hadden Julio al langer op de radar, maar zijn contract met Arsenal liep nog door tot het einde van het seizoen. Julio is gevormd in de jeugdopleiding van FC Barcelona en heeft zijn opleiding bij Arsenal voortgezet. Het behoeft geen betoog dat dit een uitstekende basis is. In Nederland hoopt hij zich als eerste elftal-speler verder te ontwikkelen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd