Hake baalt van KNVB door straf: "Allesbehalve rechtvaardig"

21 mei 2019, 16:58

SC Cambuur is niet te spreken over de handelswijze van de KNVB wat betreft de straf voor Emmanuel Mbende. De verdediger kreeg tegen De Graafschap (1-1) kort na rust een rode kaart voor vermeend natrappen en ontbreekt daardoor woensdag in de return.

Van opzet leek echter geen sprake bij de verdediger. Het voorstel van de KNVB was twee duels schorsing, maar Cambuur ging daar tegen in beroep. De tuchtcommissie bepaalde de straf woensdag op één duel, tot teleurstelling van Cambuur. "Dat had ik niet anders verwacht", reageert trainer René Hake. "Eigenlijk word je zondag al gestraft door een helft lang met een man minder te moeten spelen en nu weer. Dat klopt niet en voelt allesbehalve rechtvaardig. Maar daar moeten we niet te lang mee bezig zijn, het gaat niet meer veranderen."

Verder kan de coach beschikken over een fitte groep. Ondanks dat de uitgangspositie niet geweldig is, heeft de oefenmeester vertrouwen. "Het teamgevoel is misschien wel het allerbelangrijkste. We hebben echt gevochten voor elke meter en gestreden als team. Dat is ook onze kracht. Morgen op De Vijverberg gaat het ook een heksenketel worden en dan hebben we dat weer nodig. Zij zullen in het begin gaan stormen en daar moeten we goed mee omgaan. We hebben laten zien dat we dat kunnen en we zijn er klaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen