Deschamps haalt Laporte weer niet bij Franse selectie

21 mei 2019, 18:09

Ondanks een vaste basisplaats bij Manchester City is Aymeric Laporte nog altijd niet in beeld bij Didier Deschamps. De bondscoach van Frankrijk heeft ook voor de komende drie interlands geen plaats voor de 24-jarige centrumverdediger.

Deschamps moest puzzelen in zijn selectie, aangezien Paris Saint-Germain-verdediger Presnel Kimpembe door blessureleed niet inzetbaar is. Laporte kon daardoor hopen op zijn eerste uitverkiezing bij de Franse ploeg, maar Deschamps heeft wederom niet gekozen voor de speler van Manchester City. Hij geeft ditmaal de voorkeur aan Samuel Umtiti (FC Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Everton) en Clement Lenglet (Barcelona). Laatstgenoemde is voor het eerst opgeroepen en krijgt dus de voorkeur boven Laporte.

Laporte was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Manchester City en speelde liefst 51 duels in alle competities. Hij won met zijn ploeg de titel, de beker en de League Cup, maar dat is dus onvoldoende om Deschamps te overtuigen van zijn kunnen. Frankrijk oefent op 2 juni tegen Bolivia en speelt daarna EK-kwalificatieduels met Turkije en Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen