Gedegradeerde Excelsior-directeur wimpelde Feyenoord af

22 mei 2019, 22:57

Excelsior-directeur Ferry de Haan heeft een aanbod van Feyenoord afgewimpeld. De Rotterdammers benaderden hem als opvolger voor Martin van Geel. Dit liet De Haan vlak na de degradatie van Excelsior uit de Eredivisie weten.

"Ik heb nee gezegd. Er is contact geweest. De belangrijkste reden: de timing is erg ongelukkig, met het vertrek van Wouter Gudde naar FC Groningen. Uiteraard moet je vooral in deze wereld aan jezelf denken, maar dat vond ik niet chique voor de mensen dichtbij mij", legt hij uit aan RTV Rijnmond. Overigens ambieert De Haan wel een functie als technisch directeur. "Maar ik heb ook de ambitie om Excelsior verder op de kaart te brengen."

Dat is nodig ook, want de Kralingers degradeerden woensdag na vijf jaar uit de Eredivisie. Excelsior was over twee wedstrijden niet opgewassen tegen RKC Waalwijk. Dat zal financiële gevolgen hebben. "Daar zal scherp naar gekeken moeten worden. De inkomsten zijn gelukkig toegenomen, maar we moeten goed naar de kosten kijken. Daar gaan we, denk ik, wel uitkomen. Natuurlijk gaat het drastisch naar beneden, maar niet zo drastisch als voorgaande jaren. We staan er commercieel momenteel prima voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen