Schilder veroorzaakt penalty: "Ik werd geduwd voordat ik sprong"

23 mei 2019 – In zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur veroorzaakte Robbert Schilder een strafschop. Mede daardoor verloren de Leeuwarders op bezoek bij De Graafschap (2-0) en ligt het uit de play-offs. "Ik weet dat ik de bal tegen mijn arm kreeg, maar ik werd ook geduwd vlak voor dat ik sprong", zegt de 33-jarige aanvoerder.

Schilder veroorzaakt penalty: "Ik werd geduwd voordat ik sprong"

De VAR bekeek beelden, maar steunde scheidsrechter Siemen Mulder in zijn beslissing. "Ik voelde dat duwtje, maar wist niet hoe ernstig het was", aldus Schilder in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik zei tegen de scheidsrechter dat hij daar naar moest kijken."

Dat haalde dus niets uit en benutte Charlison Beschop de strafschop. Na de 2-0 bleek Cambuur niet bij machte er nog weer een wedstrijd van te maken. "Balen. We hebben de kansen gehad om te scoren, meerdere keren. Jammer dat dat niet is gelukt. We hebben er wel weer voor gevochten en alles er aan gedaan. Maar het was niet genoeg en het is helaas afgelopen."

Daarmee zit ook Schilders periode bij Cambuur er definitief op. De club gaat niet met hem door. "Ik vind het jammer en ik was natuurlijk graag gepromoveerd; dat was een geweldige afsluiter geweest. Ik eindig hier op zich met een goed gevoel. Ik heb drie jaar lang ongeveer alle wedstrijden gespeeld. Als je al in de dertig bent, dan is dat gewoon een goede prestatie. Ik heb alles gegeven tot het laatst en sluit dus op zich met een goed gevoel af, maar wat mij betreft had het langer mogen duren."

Eredivisie

gerelateerd