PSG-eigenaar Al-Khelaifi wordt wederom verdacht van corruptie

23 mei 2019, 14:38

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft een onderzoek naar corruptie aan zijn broek. De Franse justitie verdenkt hem van omkoping door 3,1 miljoen euro aan smeergeld te betalen om het WK atletiek van 2017 naar zijn vaderland Qatar te halen. Hij zou die steekpenningen betaald hebben aan Lamine Diack, voormalig voorzitter van de internationale atletiekfederatie (IAAF).

Het WK ging in 2017 naar Londen, maar organiseert Doha - de hoofdstad van Qatar - dit jaar de mondiale kampioenschappen atletiek. De advocaat van Al-Khelaifi ontkent in elk geval alles. "Het zijn onjuiste beweringen", aldus Francis Szpiner tegenover Le Parisien. "Al-Khelaifi is nooit operationeel betrokken geweest bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek. Bovendien hebben deze verdenkingen niets te maken met Frans grondgebied, dus is de rechtbank van Frankrijk niet bevoegd."

Al-Khelaifi wordt niet voor het eerst in verband gebracht met corruptie. Als directeur van het Qatarese beIN Media zou hij op dubieuze wijze de mediarechten voor de WK's 2018, 2022, 20226 en 2030 hebben binnengehaald. Daarvoor zou hij de geschorste FIFA-secretaris-generaal Jerome Valcke hebben omgekocht. Tevens liggen de financiën van PSG onder een vergrootglas. De Franse kampioen drijft op de Qatarese miljoenen van Al-Khelaifi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen