Vitesse op laatste benen: "Voel dat energie achteruit gaat"

23 mei 2019, 19:37   Bijgewerkt: 23 mei 2019, 23:11

Volgens Thomas Buitink is het beste er inmiddels vanaf bij Vitesse. De Arnhemmers spelen vrijdag de eerste van de twee finales tegen FC Utrecht in de strijd om Europees voetbal en lopen volgens de achttienjarige spits op hun laatste benen.

Buitink, die dit seizoen zeven keer scoorde, merkt dat de krachten wegvloeien. "Het wordt steeds moeilijker als team", zegt de achttienjarige aanvaller tegen Omroep Gelderland. "Ik voel ook dat de energie achteruit gaat. Maar hier kunnen we ons wel weer voor opladen. Dat kost ons geen moeite, want zoals ik zei dit is waar je het hele seizoen met elkaar voor voetbalt. We willen die finale winnen en dan ook de voorronde van de Europa League. Pas dan zijn we tevreden."

De jonge prof weet dat het belangrijk is dat de spelers alles volledig op het voetbal gooien in deze drukke tijd. "We spelen nu vier wedstrijden in elf dagen. Dan moet je gewoon goed rusten en zorgen dat je weer opgeladen bent voor de volgende", weet Buitink, die zelf kampt met liesproblemen. Daardoor traint hij de laatste tijd minder vaak met de groep. "Daarom zie je me ook niet zo veel. Ik mag niet te veel doen. Mijn lies is wat overbelast. Het is nu lekker om even weer het gevoel te krijgen. Positiespelletje, warming-up en dan weer naar binnen."

Vitesse speelt morgen (vrijdag) eerst de uitwedstrijd tegen Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen