PSG verlengt contract Tuchel ondanks deceptie in CL

25 mei 2019, 13:34

Hoewel de Champions League-droom van Paris Saint-Germain dit seizoen wederom in duigen viel, houden de Parijzenaars vertrouwen in trainer Thomas Tuchel. Daarom heeft PSG het contract van de Duitser verlengd tot de zomer van 2021. Zijn oorspronkelijke verbintenis liep nog een jaar door.

Omdat Paris Saint-Germain dit seizoen al sneuvelde in de achtste finale van het miljardenbal, werd er rekening gehouden met een vroegtijdig vertrek van Tuchel. PSG liet zich zelfs verrassen in de Franse beker door het veel lager geklasseerde Stade Rennes. Sinds de miljoenenformatie zich verzekerde van de landstitel, waren ook de resultaten in de Ligue 1 mager.

Desondanks denkt PSG dat Tuchel de juiste man op de juiste plaats is. Daarom is zijn contract zelfs met een jaar verlengd. Volgens de club wordt dit besluit breed gesteund, ook door de spelers. "Al een jaar zorgt Thomas voor energie binnen de club", zegt voorzitter Nasser Al-Khelaïfi op het clubkanaal van PSG. Tuchel voegt daaraan toe: "Ik ben de club dankbaar voor het vertrouwen. Het sterkt mijn ambities om het hoogst haalbare te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat het beste nog komt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen