Ontknoping in Serie A: wat zijn de diverse scenario's?

26 mei 2019, 22:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Serie A maakt zich op voor de ontknoping. Hoewel Juventus al een tijd kampioen is, zijn de belangen boven- en onderin groot. Op de laatste speeldag staan zondag nog twee Champions League-tickets op het spel en moeten nog vier clubs vrezen voor degradatie. Wij zetten de verschillende scenario's op een rijtje.

Champions League

De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League. Juventus en Napoli hebben al een toegangsbewijs in handen, de overige worden verdeeld onder Atalanta Bergamo (Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens), Internazionale (Stefan de Vrij), AC Milan, AS Roma (Rick Karsdorp en Justin Kluivert). Dit is de huidige stand van zaken - waarbij het onderling resultaat leidend is. Dat is anders dan in de meeste competities. 

3. Atalanta, 66 punten

4. Internazionale, 66 punten

5. AC Milan, 65 punten

6. AS Roma, 63 punten

Programma:

Atalanta - Sassuolo

Internazionale - Empoli

SPAL - AC Milan

AS Roma - Parma

Atalanta en Internazionale staan op pole-position. Als zij hun wedstrijd winnen, spelen beide clubs volgend seizoen in het miljardenbal. Bij ieder ander resultaat zijn de huidige nummer drie en vier afhankelijk van wat Milan en Roma doen. Leidend in de Serie A is dus eerst het onderling resultaat, daarna volgt het doelsaldo. De onderlinge resultaten zijn als volgt:

Atalanta versus...

Internazionale: in voordeel van Atalanta

AC Milan: in voordeel van AC Milan

AS Roma: gelijk, doelsaldo in voordeel Atalanta: +29 (Atalanta) om +17 (AS Roma)

Internazionale versus..

Atalanta: in voordeel van Atalanta

AC Milan: in voordeel van Internazionale

AS Roma: gelijk, doelsaldo in voordeel Internazionale: +23 (Inter) om +17 (Roma)

AC Milan versus...

Atalanta: in voordeel van AC Milan

Internazionale: in voordeel van Internazionale

AS Roma: in voordeel van AC Milan

AS Roma versus...

Atalanta: gelijk, doelsaldo in voordeel Atalanta: +29 (Atalanta) om +17 (AS Roma)

Internazionale: in voordeel van gelijk, doelsaldo in voordeel Internazionale: +23 (Inter) om +17 (Roma)

AC Milan: in voordeel van AC Milan

Voor Atalanta Bergamo en Inter ziet het er dus het gunstigst uit, al verkeert laatstgenoemde niet in beste vorm. AC Milan zit op vinkentouw en zal bij een eigen overwinning naar de twee andere teams kijken: als zij dan iets laten liggen, gaat Gennaro Gattuso met zijn ploeg de Champions League in. AS Roma heeft een wonder nodig: het moet winnen en Atalanta Bergamo óf Internazionale (niet beide) moet verliezen. Ook moet er een verschil van zes of zelfs twaalf goals worden goedgemaakt en AC Milan moet eveneens verliezen. 

Degradatiestrijd

Onderin is de spanning eveneens nog niet verdwenen. De laatste drie ploegen degraderen rechtstreeks naar de Serie B. Twee daarvan zijn al bekend: hekkensluiter Chievo Verona en nummer voorlaatst Frosinone dalen sowieso af. De derde degradant wordt vanavond bekend en vier ploegen moeten nog vrezen. Op dit moment staat Genoa er het slechtste voor met 37 punten. Die ploeg heeft als enige het lot niet in eigen hand. Boven de streep staat Empoli op de zeventiende plaats met 38 punten. Het Nederlands getinte Udinese (Bram Nuytink, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar) staat drie punten boven de streep, evenals Fiorentina. Fiorentina en Genoa spelen in een rechtstreeks duel tegen elkaar, terwijl Empoli met Internazionale als tegenstander vermoedelijk de moeilijkste uitdaging heeft.

15. Fiorentina, 40 punten

16. Udinese, 40 punten

17. Empoli, 38 punten

18. Genoa, 37 punten

19. Frosinone, 25 punten (al gedegradeerd)

20. Chievo, 17 punten (al gedegradeerd)

Programma: 

Fiorentina - Genoa

Internazionale - Empoli

Cagliari - Udinese

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen