Weghorst is overtuigd en gelooft in plek Oranje-selectie

27 mei 2019, 08:44

Wout Weghorst ziet het niet als 'pech' dat hij ondanks het goede jaar bij VfL Wolfsburg nog geen zekerheid bij het Nederlands elftal is. De aanvaller beseft dat hij met zijn concurrenten moet afrekenen wil hij bondscoach Ronald Koeman overtuigen. "Ik ben wel verder dan een jaar geleden, ik denk dat ik het elftal meer kan helpen."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. En dus is het vooral de vraag wie Koeman kiest: Weghorst of Luuk de Jong. In de Duitse competitie scoorde Weghorst zeventien keer, maar De Jong werd mede-topscorer van de Eredivisie. "Luuk heeft het natuurlijk hartstikke goed gedaan, hij is erg belangrijk voor PSV geweest", weet Weghorst. "Of dat mijn pech is? Er is nu eenmaal altijd concurrentie. Ik kan het alleen op het veld laten zien, dat heb ik zelf in de hand. Voor de rest is het aan de bondscoach. Ik heb er geen invloed op."

Hoewel Weghorst de vorige keer afviel, gelooft hij in de kansen. "Ik denk wel dat ik die rol kan invullen", zei hij over het feit dat hij als stormram kan fungeren. Ook is hij verder dan de vorige keer. "Ik ben beter geworden qua voetballend vermogen, technisch vermogen, balvastheid. Ik ben een aanspeelpunt voor de ploeg en ik heb gewerkt aan het drukzetten op een defensie. Mentaal ben ik ook weer verder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen