Spoorboekje: persconferentie Koeman en finales van play-offs

28 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 28 mei.

Nieuws

Situatie Roda JC

Het zijn spannende tijden voor Roda JC. Als zich geen investeerder aandient in Kerkrade, wordt het faillissement vandaag aangevraagd. Daarover vandaag dus ongetwijfeld meer nieuws vanuit Limburg.

Persconferentie Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman maakte maandagavond zijn definitieve selectie voor de aanstaande interlands van het Nederlands elftal bekend. Vanmiddag om 14.00 uur neemt hij in Zeist plaats voor een persconferentie waarop hij zijn keuzes zal toelichten.

Wedstrijden

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk (18.30 uur)

Krijgt het sprookje van Fred Grim een 'en-ze-leven-nog-lang-en-gelukkig-einde' of valt de droom van RKC Waalwijk in duigen in Deventer? Dat is de inzet dinsdagavond. Als Kowet promoveert, dan is de missie van John Stegeman geslaagd. Hij begon dit seizoen met een geheel nieuwe ploeg na een zeer zwak jaar van Go Ahead Eagles. De belangen zijn groot en na de 0-0 in Waalwijk kan het alle kanten op. 

De Graafschap - Sparta (20.45 uur)

Gaat De Graafschap de Champions League winnen? Dat is de vraag waar Henk de Jong een antwoord op krijgt. De oefenmeester zei eerder dat ze dan een week dronken mochten worden, al viert hij zelf het feestje niet meer. Woensdag rijdt hij voor vakantie naar Italië. Als hij dat met een sportieve kater doet, dan heeft Henk Fraser zijn werk goed gedaan: maar dan moeten de Kasteelheren wel een 1-2 achterstand goedmaken.

Vitesse - FC Utrecht (20.45 uur)

Wie gaat er aan de haal met het laatste Europa League-ticket? FC Utrecht of Vitesse. Dat voor beide ploegen het jaar al heel lang duurt, staat buitenkuif. In de Domstad is de ziekenboeg extreem vol, terwijl Leonid Slutsky 'het meest vermoeide team ooit' op het trainingsveld. Wie van de twee gaat het beste om met de slijtageslag die het toetje van dit seizoen blijkbaar is. 

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Ingolstadt 04 - SV Wehen Wiesbaden, FOX Sports 4, live verslag van het duel om handhaving

18.30 uur: Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk, FOX, live duel om promotie naar de Eredivisie 

20.45 uur: De Graafschap - Sparta Rotterdam, FOX, live duel om promotie naar de Eredivisie

20.45 uur: Vitesse - FC Utrecht, FOX, live duel om een Europees ticket

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen