Aston Villa promoveert dankzij goal El Ghazi en fout Roos

27 mei 2019, 17:59   Bijgewerkt: 27 mei 2019, 18:09

Na drie seizoenen afwezigheid keert Aston Villa terug op het hoogste niveau in Engeland. De club uit Birmingham heeft maandagmiddag de cruciale 'wedstrijd om 200 miljoen pond' gewonnen van Derby County: 2-1. De finale op Wembley werd besloten in het voordeel van Villa door onder meer een doelpunt van Anwar El Ghazi en een fout van Kelle Roos.

Aston Villa heeft een rijk verleden als het gaat om Premier League-voetbal, maar ontbrak na de degradatie in 2016 drie seizoenen op het hoogste niveau. De ploeg uit Birmingham, waar John Terry assistent is, werd afgelopen seizoen vijfde in het Championship en deed het prima in de play-offs. Dat gold ook voor Derby County, dat met Frank Lampard als trainer de reguliere competitie als nummer zes had afgesloten.

De finale op Wembley was vanaf het eerste fluitsignaal een spannende en gelijkopgaande strijd. Cruciaal was dan ook wat er kort voor rust gebeurde. Anwar El Ghazi dook als een duveltje uit een doosje op bij de tweede paal en kopte het speeltuig uitstekend in de hoek na een voorzet van Ahmed Elmohamady: 1-0. Een belangrijke goal in de finale, die een kwartier na rust een vervolg kreeg.

De sterk spelende El Ghazi kwam vanaf rechts naar binnen en wilde schieten, maar zag zijn poging gekraakt worden. De van richting veranderde bal leek een simpele prooi voor Derby-keeper Roos, maar de Nederlander verkeek zich compleet. De keeper dacht de bal te vangen, totdat John McGinn voor hem opdook. De Villa-speler werkte de bal alert in het doel: 2-0. Een prima knal van Jack Marriott betekende tien minuten voor tijd de 2-1, maar verder dan dat kwam Derby County niet. Ook de zeven minuten blessuretijd boden geen soelaas, net als een invalbeurt van Florian Jozefzoon.

Aston Villa keert dus terug in de Premier League en gaat bovendien met de prijzenpot van zo'n 200 miljoen pond aan de haal. Eerder promoveerden Norwich City en Sheffield United al naar de Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen