Spanning bij Henk de Jong: "Het vertrouwen is groot"

27 mei 2019, 18:58

De laatste wedstrijd van Henk de Jong als trainer van De Graafschap wordt een heel belangrijke. De ploeg speelt dinsdag de return tegen Sparta Rotterdam in de finale van de play-offs en verdedigt de 1-2 uitzege van afgelopen zaterdag. De Jong heeft er een goed gevoel over.

De Graafschap kwam in Rotterdam op achterstand, maar knokte zich terug tot een 1-2 overwinning. Daardoor is het vertrouwen aanwezig richting de return van morgen op De Vijverberg. "Het gevoel is goed", zegt De Jong op de clubwebsite. "Natuurlijk staat er druk op, dat is logisch in de play-offs. Maar het betreft vooral gezonde wedstrijdspanning. We hebben, na de 1-2 zege in Rotterdam, een goede uitgangspositie om de finale te winnen. Het vertrouwen in m'n jongens is groot."

Ondanks de overwinning in Rotterdam weet De Graafschap dat de buit nog niet binnen is. Ook De Jong beseft dat het nog een hels karwei kan worden. "Sparta heeft een goede ploeg, dat hebben we afgelopen zaterdag gezien. Zij zullen aanvallend gaan spelen; ze moeten scoren. Maar wij willen de wedstrijd ook winnen. We gaan het veld op met het idee om te winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen