Ook Vertonghen fit genoeg voor Champions League-finale

27 mei 2019, 20:38

Tottenham Hotspur kan in de Champions League-finale een beroep doen op Jan Vertonghen. De Belgische verdediger liep tegen Ajax een enkelblessure op en verliet op krukken de Johan Cruijff ArenA, maar is fit genoeg om zaterdag te starten tegen Liverpool.

Dat heeft hij in Engelse media aangegeven. In de drie weken hersteltijd heeft Vertonghen op fysiek vlak grote stappen gezet. ''Ik heb me daar nooit zorgen over gemaakt'', zegt Vertonghen. Toch was hij na de met 2-3 gewonnen wedstrijd bij Ajax even bang voor het ergste. "Toen ik in Amsterdam mijn schoenen uitdeed, dacht ik nog: 'dit meen je niet'. Ik heb een voorgeschiedenis met enkelblessures, ik heb er een paar gehad en het was een beetje hetzelfde gevoel: het was opgezwollen en ik kon er moeilijk op steunen. Maar de eerste diagnose was meteen positief. Na drie dagen was ik al van die brace en krukken af. Afgelopen week heb ik helemaal meegetraind met de groep dus ik voel me goed."

Vertonghen is niet de enige belangrijke speler die de finale ondanks fysieke malheur gewoon gaat halen. Ook Harry Kane is zeer waarschijnlijk fit genoeg om in actie te komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen