Spee troeft De Waard af en wordt nieuwe KNVB-voorzitter

27 mei 2019, 21:39

Just Spee wordt de nieuwe voorzitter van de KNVB, zo is maandagavond duidelijk geworden. De 54-jarige Spee volgt Michael van Praag, die op 16 december van dit jaar afzwaait, op in Zeist. Spee kreeg maandag tijdens een buitengewone bondsvergadering veel meer stemmen dan zijn concurrent Pieter de Waard, de directeur van Telstar.

De Waard voerde uitgebreide campagne en wilde Van Praag graag opvolgen in Zeist. Spee werd daarentegen door het bondsbestuur van de KNVB unaniem voorgedragen en heeft aan het langste eind getrokken. Hij kreeg 46 stemmen, terwijl De Waard slechts twaalf stemmen kreeg. Spee was eerder al lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing en werkte in die rol nauw samen met de KNVB. Hij was ook bestuurder bij Endemol en Stage entertainment, UNICEF Nederland en het OLVG.

'Just Spee heeft zowel in het bedrijfsleven als in de voetbalwereld zijn sporen verdiend', schreef de selectiecommissie begin deze maand toen Spee werd voorgedragen. 'Geworteld in het (top)amateurvoetbal en bekend met het betaald voetbal, is hij een voetbalman die in persoon de verbinding tussen de top en de breedte is.'

Spee is uiteraard blij dat hij de eer heeft om Van Praag op te volgen. "Het zal niet makkelijk zijn om in Michaels voetsporen te treden en zijn successen te evenaren", zei Spee na zijn uitverkiezing. "Allereerst zal ik het strategisch plan als leidraad nemen. Dat is door u opgesteld, dus dat is wat de Nederlandse voetballer wil. Daarnaast ben ik de bondsvoorzitter van alle Nederlandse voetballers. Ik zal zoeken naar wat ons bindt en vooruitbrengt en dit op gepaste wijze propageren. De KNVB en het Nederlandse voetbal zijn op de goede weg, maar we mogen niet verslappen. Wellicht kan ik daar mijn steentje aan bijdragen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen