Union Berlin promoveert voor eerst in historie naar Bundesliga

27 mei 2019, 22:46

Het is 1.FC Union Berlin gelukt om voor het eerst in de historie te promoveren naar de Bundesliga. De volksclub uit de Duitse hoofdstad rekende maandag in de return af met VfB Stuttgart door op eigen veld met 0-0 gelijk te spelen tegen Die Schwaben. Dat was genoeg na de 2-2 remise in de uitwedstrijd.

Union eindigde als derde in het afgelopen seizoen van de 2. Bundesliga en verschafte zich afgelopen donderdag al een goede uitgangspositie tegen Stuttgart. Het kwam door goals van Christian Gentner en Mario Gómez twee keer op achterstand, maar door treffers van Suleiman Abdullahi en Marvin Friedrich bleef het in de wedstrijd. De 0-0 die maandag op eigen veld behaalde werd, was zodoende genoeg om promotie af te dwingen. Voor Stuttgart, dat zestiende werd in de Bundesliga, is het doek gevallen.

Even leek Stuttgart in het begin van de wedstrijd nog goede zaken te doen. Een vrije trap werd raak geschoten door Dennis Aogo en dus dacht Stuttgart op voorsprong te komen. Arbiter Christian Dingert zag vervolgens op de videobeelden echter dat Nicolás González hinderlijk buitenspel stond en annuleerde het doelpunt. Union raakte vervolgens nog wel de paal, maar scoorde net als Stuttgart niet in het restant van de wedstrijd.

Het is voor het eerst dat Union Berlin in de Bundesliga gaat spelen. De club uit de hoofdstad promoveerde in 2009 van de 3.Bundesliga naar het tweede niveau en speelde onafgebroken in die competitie. De club promoveert samen met 1. FC Köln en SC Paderborn naar het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen