Ajax-talenten De Wit en Lang willen niet een jaar verhuurd worden

28 mei 2019, 10:59

Dani de Wit en Noa Lang gaan volgend seizoen voor hun kans bij Ajax. Het talentvolle duo realiseert zich dat het een lastig karwei wordt om een basisplaats te veroveren bij de landskampioen, maar wil niet elders vlieguren maken. "Aan een verhuurperiode denk ik totaal niet", aldus De Wit.

"Ik wil voor mijn kans bij Ajax gaan. Dat was afgelopen seizoen zo, en nu weer. Ik heb geen zin om mezelf te verhuren", stelt de 21-jarige De Wit in gesprek met de NOS. Zijn twee jaar jongere teamgenoot is dezelfde mening toegedaan. "Dat geldt ook voor mij. Ik blijf bij Ajax", zegt Lang.

Als invaller kwam De Wit de afgelopen jaargang elf keer in actie in het eerste elftal van Ajax. Volgend seizoen hoopt hij op meer minuten. "Ik ben sinds een paar maanden officieel speler van het eerste. Het zal lastig worden om meteen vanaf het begin in de basis te staan, maar dat is wel het doel als je bij de selectie zit", telt hij.

Trainer Erik ten Hag liet Lang (19) in het kampioensjaar vier keer invallen. De jonge aanvaller gaat eveneens voor een basisplaats. "Dat moeten we laten zien. En in de wedstrijden die we spelen, moeten we beslissend zijn. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Eerlijk gezegd had ik voor mezelf bedacht dat ik nu al meer wedstrijden in de Eredivisie had gespeeld."

Lees ook: Dani de Wit: "Alles aan doen om basisspeler van Ajax 1 te worden"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen