Groningen versterkt zich met Zweeds talent Gudmundsson

28 mei 2019, 10:07   Bijgewerkt: 28 mei 2019, 10:15

FC Groningen heeft de eerste zomeraanwinst binnen. Tegenover een flink aantal vertrekkende spelers is dinsdag Gabriel Gudmundsson gecontracteerd. De twintigjarige buitenspeler komt over van Halmstads BK, dat uitkomt op het op één na hoogste niveau in Zweden. Naar verluidt hadden ook Heracles Almelo en SC Heerenveen interesse.

Dat melden de noorderlingen op de clubsite. Voor hoelang hij tekent bij FC Groningen, is niet bekend. Gudmundsson, die Zweeds jeugdinternational is, speelde al bijna honderd duels in het eerste van Halmstads BK, daarin maakte hij zestien doelpunten en gaf hij zes assists. Heel veel details maakte FC Groningen tot dusver niet bekend: dat doet het om 12.00 uur later vandaag (dinsdag) wel.

De voorhoedespeler is de zoon van zevenvoudig Zweeds international Niklas Gudmundsson. Het is de eerste zomeraanwinst van FC Groningen, maar zeker niet de laatste. Onder ander Julian Chabot, Ludovit Reis en Mimoun Mahi maakten hun vertrek namelijk al bekend, terwijl de club ook een flink aantal huurlingen heeft. Daarom moet technisch directeur Mark-Jan Fledderus flink aan de bak de komende maanden.

Gudmundsson is zeker niet de eerste Zweed van FC Groningen: onder andere Andreas Granqvist, Mathias Florén, Emil Johansson, Rasmus Lindgren en Dino Islamovic gingen hem al voor, waardoor de nieuwste aanwinst de dertiende Zweed is bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen