Klopp over CL-finale: "Firmino bij de selectie, Keita niet inzetbaar"

28 mei 2019, 12:24

Liverpool-middenvelder Naby Keita is definitief niet inzetbaar tijdens de Champions League-finale. De middenvelder staat al enkele weken langs de kant met een blessure, maar zijn herstel verloopt niet sneller dan gepland. Roberto Firmino maakt wel grote stappen voorwaarts en zal dan ook in de wedstrijdselectie van The Reds zitten.

Dat zei manager Jürgen Klopp tijdens een persconferentie in aanloop naar het duel in Madrid komend weekend. "Voor Naby is er geen kans om de finale te halen", aldus Klopp, die voor Firmino beter nieuws had. "Bij hem weet ik zeker dat het wel goed komt." Zaterdagavond speelt de nummer twee van Engeland tegen Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League.

"Ik heb nog nooit in een finale gestaan met een beter team dan dit", loofde Klopp zijn elftal. Ook helpt de verloren finale van vorig seizoen tegen Real Madrid zijn elftal voor de nieuwe eindstrijd. "Toen was ons plan om terug te komen in de finale, nu staan we er weer. Ongelofelijk! Met een nieuwe ploeg, dit elftal kan niet eens vergeleken worden met dat van vorig jaar."

Europese finale

Dat het tussen twee Engelse teams gaat, doet de coach weinig. "Het voelt namelijk als een Europese finale en zo bereiden we het ook voor." En dat Manchester City-coach Pep Guardiola recent zei dat het winnen van de Premier League moeilijker is dan de Champions League, deed Klopp af met een grap. "Dat moet hij waarschijnlijk zeggen omdat hij al een tijdje niet meer in de CL-finale staat."

Dat Liverpool in de competitie twee keer van Tottenham won, gaat de ploeg helpen zaterdag. Klopp: "De thuiswedstrijd waren we gelukkig, toen scoorden we in de laatste minuut. Maar de emoties zullen zaterdag anders zijn", waarschuwde de coach, voor wie een zege het mooiste moment uit zijn loopbaan kan worden. "Nu is dat nog mijn promotie met 1. FSV Mainz, maar als we winnen, moet ik dat zeker heroverwegen."

Lees ook: Liverpool-middenvelder Keita rest van het seizoen 'out'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen