Gudmundsson tekent voor drie jaar: "Ik ben blij en dankbaar"

28 mei 2019, 12:25

Gabriel Gudmundsson is dinsdagmiddag gepresenteerd als eerste zomeraanwinst van FC Groningen. Bij de presentatie werd duidelijk dat de Zweedse buitenspeler zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor drie jaar. In de verbintenis is de optie voor nog een extra seizoen opgenomen.

"Ik ben blij en dankbaar. Hopelijk kan ik de club helpen mooie herinneringen te creëren", zei de twintigjarige aanvaller tijdens de persconferentie in het Hitachi Stadion. "In april hoorde ik van de interesse. Bij de eerste ontmoeting met Groningen was het gevoel goed", aldus Gudmundsson, die aangaf dat meerdere clubs geïnteresseerd waren.

Gudmundsson weet dat in het verleden meerdere Zweden voor Groningen hebben gespeeld. De buitenspeler wordt de dertiende uit het Scandinavische land die het groen-witte shirt aantrekt. Heel veel van zijn nieuwe club weet hij verder nog niet. "Maar we hebben de tijd om elkaar te leren kennen", besloot hij.

Groot talent

Met Gudmundsson heeft FC Groningen een van de grootste talenten van Zweden aangetrokken, stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Wij hebben een analyse gemaakt van onze selectie met onze sterke punten en waar onze aandachtspunten liggen. Eén van die aandachtspunten is dat wij aanvallend behoefte hebben aan snelheid, power en diepte in ons spel. Gabriel brengt deze elementen met zich mee. Hij is een linksbenige speler, die op verschillende aanvallende posities uit de voeten kan."

Lees ookGroningen versterkt zich met Zweeds talent Gudmundsson

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen