Leeds United licht optie in contract en gaat langer door met Bielsa

28 mei 2019, 13:52

Marcelo Bielsa is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Leeds United. De Championship-club maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de optie in het contract van de 63-jarige Argentijn is gelicht. Hierdoor ligt Bielsa tot medio 2020 vast in Leeds.

De aanhang van Leeds United is blij met het contractnieuws. Bielsa loodste de Engelse club in zijn debuutseizoen naar de derde plaats in de Championship - de hoogste notering sinds The Peacocks in 2004 uit de Premier League degradeerden. In de play-offs strandde Leeds in de halve finale. Na een 0-1 overwinning in het heenduel met Derby County werd de ploeg van Bielsa in de return met 2-4 verslagen.

Bielsa haalde het afgelopen seizoen de krantenkoppen met de veelbesproken Spy Gate. In aanloop naar het competitieduel met Derby County stuurde de Argentijn iemand van zijn staf - een 'spion' - naar de trainingsaccommodatie van de tegenstander. Dat leverde Leeds United een boete van omgerekend 235.000 euro op, die Bielsa uit eigen zak betaalde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen